Ismét szóba került Magyar Péter a Kormányinfón

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával. 

 

2024. május 9., 12:06

Szerző:

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy Magyar Péter kisebbségi komplexusban szenved. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint barátságos és kedves megfogalmazás volt részéről a Poloska Péter. Az is került, hogy a miniszter arra számít, hogy végül a baloldal egységesen lép fel, Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc összefog.

Gulyás Gergely Magyar Péter állításáról: Ez nem rendészeti, hanem orvosi kérdés

Magyar Péter néhány napja írt arról a közösségi oldalán, hogy a Tisza Párt országjáró körútjának helyszínein a titkosszolgálat elkezdte blokkolni az internetet és a mobilelérést. „Két nap alatt egyszer tudtunk csak élő közvetítést adni itt a Facebookon. A fényképek Hajdúnánáson készültek civil ruhás rendőrökről (titkosszolgálati munkatársakról?) és a feltételezhetően a blokkoláshoz használt eszközről” – írta Magyar, hozzátéve, hogy legutoljára Újfehértón ment el mindenkinél az érkezésükkor minden térerő és a mobilnet, ami a rendezvény végén azonnal helyreállt. Gulyás Gergely szerint ez nem rendészeti, hanem orvosi kérdés. Arról, hogy Kocsis Mátét támadja Magyar Péter, Gulyás Gergely elmondta, vélhetően valamilyen erős kisebbrendűségi komplexus állhat a háttérben – írja az Index. 

Kiderült, hogy Orbán Viktor elmegy-e a a júniusi békecsúcsra

Ahogy arról beszámoltunk, Volodimir Zelenszkij meghívta ugyan tegnap Orbán Viktort a júniusi békecsúcsra, de ha nem lesz ott mindkét háborús fél, akkor érdemi előrelépést tűzszünet nélkül nem lehet elérni. Orbán Viktor meg fogja fontolni, részt vesz-e a csúcson – mondta kérdésre válaszolva Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.. Annak nem látja valószínűségét, hogy még az EP-választások előtt találkozna az ukrán elnök és a magyar miniszterelnök. Ma 17.30-tól Orbán Viktor miniszterelnök és a Budapesten tartózkodó kínai elnök is bejelentést tesz.

Gyulyás Gergely: a NAV-nak nem inkasszóznia a kórházakat, mert ki tudják fizetni a tartozást

Májusban 63,4 milliárd forintot fordít a kormány kórházi adósságrendezésre, és nagy valószínűséggel idén még egy alkalommal kell hasonló ügyben döntenie – mondta kérdésre válaszolva Gulyás Gergely. A nem vitatott és a 60 napon túli lejárt tartozásokat ki fogják tudni az említett összegből fizetni a kórházak, így nem lesz szükség fizetésképtelenségi eljárásra – válaszolta a kancelláriaminiszter.

Ezért jött Budapestre a kínai elnök 

Budapesten van a kínai elnök, aki rajtunk kívül csak Párizsba látogatott el Európában, ez mutatja súlyunkat a világpolitikában Gulyás Gergely szerint. Hangsúlyozta a látogatás gazdasági jelentőségét és azt, hogy Kína minél több beruházást hozzon Magyarországra. A kínai elnök legutóbbi budapesti látogatásakor, 2005-ban az EU GDP-jének kevesebb mint egyötöde volt Kína GDP-je, ma viszont megelőzi az EU-t ebben, és a világ GDP-jének a 18 százalékát állítja elő, és a Fortune Global szerint 500 legnagyobb vállalatból 14-ről 135-re emelkedett csaknem húsz év alatt a kínai vállalatok száma – mondta Gulyás Gergely. A nemzetközi gazdaságban az erősek nem elzárkóznak, hanem összefognak, ezt képviseljük a találkozókon – mondta. Lesznek konkrét megállapodások, ma délután fél 6 körül tesz ezzel kapcsolatban bejelentést a Orbán Viktor magyar miniszterelnök és a kínai elnök – írja a Portfolio.

(Kiemelt képünk forrása: Gulyás Gergely Facebook oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.