Pécsi Ildikó múltjából fájó titokra derült fény: Lelkileg nagyon megviselte

Pécsi Ildikó abortuszáról fogadott fia, L. Péterfi Csaba beszélt.

2023. július 4., 07:31

Szerző:

Pécsi Ildikó májusban ünnepelte volna 83. születésnapját. A 2020-ban elhunyt színésznő tiszteletére emlékdíjat alapítottak, amit tavaly Halász Judit kapott meg. Idén megint Pécsi Ildikó születésnapján adták át ezt a díjat, és a közönség szavazatai alapján 2023-ban Pogány Judit lett a kitüntetett.

Idén jelent meg a Pécsi Ildikó: Úgy, ahogy volt című könyv, amiben a legendás színésznő életéről a fogadott fia, L. Péterfi Csaba ír, részben a színésznő hagyatékában talált dokumentumok alapján. A kötetből kiderül többek között, hogy Pécsi Ildikónak nem Szűcs Lajos volt az első férje, hanem a színésznőnek előtte volt egy másik házassága is. Ezt a sztárpár fia, Szűcs Csaba is csak a könyvből tudta meg.

Szintén egész életében titkolta Pécsi Ildikó, hogy egyszer annak idején volt egy abortusza. A terhességmegszakításról nem sok részlet tudható, még L. Péterfi Csaba sem tudja például, hogy ki volt a férfi, aki teherbe ejtette a színésznőt. A következőket nyilatkozta minderről a Borsnak:

„előttem nem titkolta soha, hogy volt egy terhességmegszakítása, és egy régi levél is utal rá, de mégis kényes téma.”

L. Péterfi Csaba maga sem tud mindent erről az ügyről:

„az érintett férfi kiléte egyébként nem ismert, és vélhetően örökre homály fogja fedni, kitől is esett teherbe Ildikó. Az viszont biztos, hogy az abortusz lelkileg nagyon megviselte Ildikót.”

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)