Ördög Nóra a kiégés határán van már, de nem tudja abbahagyni a munkát: Ezért nincs kiszállás

Ördög Nóra azt mondja, hogy fizikai tünetei még nincsenek, de érzi, hogy közeledik a kiégéshez.

2024. május 6., 10:13

Szerző:

Ördög Nóra volt a legutóbbi vendége Hajós Andrásnak és Linczényi Márkónak a Probléma... című műsorban a YouTube-on. A beszélgetés úgy alakult, hogy a 42 éves műsorvezetőnő legnagyobbrészt a munkamániájáról beszélt, arról, hogy olyan sokat dolgozik, hogy már a kiégés veszélye fenyegeti.

Ördög Nóra nem tudja abbahagyni

Ördög Nóra a TV2 egyik legfoglalkoztatottabb műsorvezetője, de ezen kívül a közösségi médiában is rendkívül aktív, férjével, Nánási Pállal rengeteget posztolnak a családi életükről és két gyermekükről. Sőt, mindennek a tetejébe még kozmetikummárkát indítottak és boltokat is nyitottak a Balaton mellett – igaz, nemrégiben pont arról érkezett hír, hogy ezek közül az üzletek közül az egyik az idei szezonban nem fog újranyitni, mert egyszerűen a házaspárnak nem jut rá ideje-energiája.

„Azt érzem most egy kicsit az életemben, hogy nem kapok levegőt, és ezt persze én csináltam saját magamnak”

– ezzel a felütéssel kezd neki a témának Ördög Nóra, elárulva, hogy a kiégésközeli állapot egyelőre fizikai tüneteket nem okozott még nála, de könnyen lehet, hogy nincs már messze ez a stádium sem. Azt mondja, nem szeretne elszürkülni, de úgy érzi, hogy ehhez közelít.

A következő példával érzékelteti Ördög Nóra, hogy mennyire elfoglalt:

„Eléggé strukturált az életünk, nem is férne bele ennyi dolog, ha nem lenne tervezve, de a pihenés is előre benne van a naptárban, lassan már a vécére menetelt is bele kell terveznem, hogy beleférjen.”

Mint mondja, a legszívesebben elutazna valahova egyedül, csak pihenni, de úgy érzi, a családtagjai ezt nem tudnák elfogadni. Sőt, hozzáteszi, a két gyermeke már abban a korban van, amikor sokkal jobban értékelik a szülői figyelmet, ha az csak egyikükre irányul, így az ideális az lenne, ha tudna minőségi időt tölteni néha a lányával külön és néha a fiával külön, csak kettesben. Mindenesetre van konkrét oka is annak, hogy Ördög Nóra miért érzi most magát közelebb a totális kiégéshez, mint eddig bármikor:

„Azért sokalltam be most, mert az év elején terveztünk egy hosszabb pihenést, amit nagyon vártunk, és nagyon régóta készültünk rá, egy háromhetes elutazást, ami sajnos kútba esett, mert családon belül történt egy betegség, aztán egy haláleset.”

Ördög Nóra említi, hogy csak olyan projektekbe kezdenek bele a férjével, Nánási Pállal, ami közel áll a szívükhöz, és erre a műsorvezetőnő megkapja a kérdést, hogy akkor esetleg ezért lehet-e az, hogy egyik vállalkozást sem tudják elengedni. Miért nincs kiszállás a mókuskerékből? Erre a kérdésre Ördög Nóra így felel:

„Azért nincs a legtöbből kiszállás, egyrészt mert már kapcsolódik hozzá ez a csapat, akiket nem akarunk szélnek ereszteni, mert tök jó csapat és egyébként élvezet velük a közös munka. Másrészt van azért, amit elengedtünk ezekből a dolgokból, és racionálisan mindig végiggondoljuk, hogy mi az, aminek van értelme, és mi az, aminek nincs, de az meg egy életösztönnel ellentétes dolog, hogy ha egyébként valamiben sikerélményed van, meg valami megy, akkor miért akarod erőszakkal bezárni?! Nem lehet, hogy fel kéne nőni inkább a feladathoz?”

Alább lehet végignézni a teljes műsort, amiben Ördög Nóra azt is említi, hogy jól tudja, hogy a gyermekeinek meg kell majd küzdeniük azzal, hogy kik a szülei. A műsorvezetőnő azt mondja, hogy szerinte is tényleg egy emberkísérlet, hogy ők ennyire előtérbe tolják a gyermekeiket a közösségi médiában.

(Kiemelt kép: Ördög Nóra Instagramja)