Lagzi Lajcsi hangulata egyre jobb, ekkor térhet vissza luxusbirtokára

Lagzi Lajcsi azonban hiába van jobban lelkileg, az egészségügyi problémái továbbra is fennállnak, így ha kiengedik, elkezd majd orvoshoz járni.

2024. május 6., 07:59

Szerző:

Galambos Lajos, azaz közismertebb nevén Lagzi Lajcsi 2023. április 26-án ment be a börtönbe: a büntetése összesen három év hat hónap. A 63 éves mulatóssztár nincs jól: rengeteget fogyott a börtönben, megjárta a börtönkórházat, rendkívül rossz állapotban van. Most az ügyvédje nyilatkozott arról, hogy mi vár az országosan ismert trombitásra.

Lagzi Lajcsi hamarosan reintegrációs őrizetbe kerül

Galambos Lajos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a Blikknek nyilatkozott most arról, hogy ügyfele mikor hagyhatja majd el Baracskát. Egyelőre nyár közepe tűnik a legvalószínűbbnek, mindenesetre innentől kezdve minden már csak a bíróságon múlik, hiszen a trombitás jogi képviselője benyújtotta a kérelmet a reintegrációs őrizetre.

Jól jön, hogy nem sikerült eladni Galambos Lajos luxusbirtokát, mert így ezt az ingatlant jelölhették meg a kérelemben a reintegrációs őrizet helyszíneként. Amennyiben és amikor a bíróság a kérelemnek helyt ad, a zenészt hazaengedik a bv-intézményből, de a bokájára nyomkövető-jeladó készülék kerül, és 10 hónapig ezt viselve kell majd a lakóhelyén tartózkodnia. Az otthonát előreláthatólag hetente kétszer hagyhatja majd el.

„Ilyenkor vásárolni mehet vagy éppen orvoshoz, mert azt se felejtsük el, hogy továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd”

– többek között ez áll az ügyvéd nyilatkozatában, aki arról is beszél, hogy az egészségügyi problémák ellenére Galambos Lajos hangulata egyre jobb, most, hogy tudja, hogy közeledik az időpont, amikor hazatérhet a börtönből.

Nem lesz könnyű a hazatérés után sem

Nemrég egyébként saját tapasztalatai alapján Zalatnay Sarolta figyelmeztette Galambos Lajost a rá váró időszak sajátos nehézségeire.

A most 76 éves énekesnő 58 volt, amikor szabadult, a Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész most 63, és Zalatnay Sarolta arra figyelmezteti őt, hogy nem lesz könnyű az újrakezdés.

„Nehéz volt, nagyon nehéz, Lajcsinak is az lesz! Amikor a börtön után az első időszakban a fellépésre mész, ott állsz a színpad mögött és reszket kezed-lábad, hogy mit fognak szólni hozzád, hogy fognak rád reagálni”

– mesélte Zalatnay Sarolta a Bors interjújában márciusban. Hozzátette még többek között a következőket is, szintén némi figyelmeztető éllel:

„a közönség olyan, mint a gyerekek, őszintén úgy odamondanak, hogy csak na… Szerintem Lajcsi van olyan erős, hogy ő ezt meg fogja tudni csinálni, hogy elhatározza, hogy folytatja a zenélést tovább. Neki sok előnye van, ami hátrány is. Ő gazdag, van saját háza, ami előny, de közben pont ezért, mert vagyona van, azt nem igazán szeretik az emberek egy ilyen helyzetben. Miközben könnyebbség, hogy ha nincs fellépése, akkor is van mit ennie, de nehezebb lesz emberek közé mennie. Én szurkolok neki! Azt még el kell mondanom, hogy én az elmúlt évek ellenére mai napig összerezzenek, ha meghallok egy szirénát, vagy kulcscsörgést, vagy valaki hangosabban zárja be az ajtót, ezek mai napig kísértenek!”

(Kiemelt kép: Galambos Lajos Instagramja)