Váratlan bejelentést tett Magyar Péter: ez áll a háttérben

Magyar Péter a Facebookon váratlan bejelentést tett a megyei listák kapcsán. A politikus szerint álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak épültek be a jelöltek közé. 

2024. május 7., 15:59

Szerző:

A TISZA párt több ezer önkéntes önfeláldozó munkájának eredményeként pár nap alatt mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást. A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat - írja Facebook-oldalán Magyar Péter.

"Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat."

- írja a politikus.

Hozzátette: sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni.

Sajnáljuk, hogy ezzel sokaknak csalódást okozunk, de bízunk benne, hogy a nagyobb cél, hazánk mielőbbi visszavétele érdekében mindenki el tudja fogadni a döntésünket - olvasható a bejegyzésben.

Magyar Péter: Budapesten 30-35 százalékon állunk

Magyar Péter szerint a céljuk, hogy Budapesten se a Fidesz, se a DK ne szerezhessen többséget.

Csak a Facebookon hirdetett aláírásgyűjtő-helyszíneken több százan várták Magyar Pétert szombat reggeltől kora délutánig a Népszava beszámolója szerint. A Tisza Párt alelnöke a pénteken kisebb személyi zavarokat követően bejelentett négy fővárosi kerületben, Újbudán, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, Kőbányán és Rákosmentén személyesen is aláírásokat gyűjtött és kampányolt polgármesterjelöltjeik – a felsorolt kerületek sorrendjében Orbán Árpád, Balogh Balázs, Barna Judit Annamária és Dálnoki Áron – mellett.

– Több mint félezren vártak Rákosmentén, Dálnoki Áron, a Tisza Párt polgármesterjelöltje indulásához szükséges 300 aláírásnak pedig a többszöröse gyűlt össze néhány óra alatt – posztolta a Facebookon Magyar Péter. A szombati utolsó budapesti helyszínén rövid beszédet is mondott, s kiemelte, hogy a Tisza Pártra lehet szavazni az európai parlamenti, a fővárosi közgyűlési, a (négy kerületben) a helyi polgármesteri szavazólapon is. Magyar Péter közölte, az általa ismert felmérések szerint Budapesten 30-35 százalékon állnak, ez nem rossz eredmény egy gyakorlatilag tizennyolc napos párttól.

Így állnak most a pártok

 

Medián felmérése szerint a Fidesz, a Tisza Párt és a DK-MSZP-P lehet csak biztos a mandátumszerzésben. Az 5 százalékos bejutási küszöbön billeg a Kutyapárt, a Momentum és a Mi Hazánk, a többieknek esélyük sincs. A legnagyobb kieső lehet az európai parlamentben 2009 óta folyamatosan jelen lévő Jobbik.

Amint arról kedden a 168.hu is beszámolt, a Medián pártpreferencia-felmérése szerint Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki párt, és mélyponton van a Fidesz. A felmérés feldolgozását a HVG hetilap korábbra hozott megjelenése miatt meg kellett szakítani – hívja fel a figyelmet a 24.hu. Az azóta elkészült teljes felmérés pontosított adatai szerint még közelebb van a Fideszhez a Tisza Párt: 

a Fidesznél egy százalékponttal kevesebbet mértek, Magyar Péter pártjának, a Tisza Pártnak egy százalékponttal többet, vagyis tovább csökkent köztük különbség.

  • A Fidesz a választani tudó biztos szavazóknál 45 (és nem 46 százalék),
  • A Tisza Párt 25 (és nem 24 százalék),
  • A DK-MSZP-Párbeszéd 9,
  • MKKP 6,
  • Momentum 4 (és nem 5 százalék),
  • Mi Hazánk 4
  • Mindenki Magyarországa Néppárt 2,
  • Jobbik 1,
  • és az LMP 1 százalékon áll.

A teljes népességen belül 32 százalékon áll a Fidesz, a Tisza Pártot pedig a korábban jelzett 16 százalék helyett 17 százalékra mérték.

(Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.