Egy taxi sofőrje kalapáccsal a kezében akart igazságot tenni Zuglóban

Döbbenetes videó készült arról, hogy egy kalapáccsal a kezében várta meg a biciklist egy taxi sofőrje Budapesten. 

2024. május 6., 21:09

Szerző:

A taxi nem állt meg egy zebránál, a biciklis beintett neki. Ezért a taxis kalapáccsal a kezében akarta rávenni a biciklist, hogy kérjen tőle bocsánatot – írja a Hvg.  Az esetről a BpiAutósok számolt be részletesen, és videót is tett közzé, miután a biciklis fedélzeti kamerája rögzítette a nem mindennapi jelenetet. A biciklis a elmondta, éppen az Erzsébet királyné útján tekert a Városliget felé, amikor a megállt a Lőcsei utcánál, mert egy anyuka és a két gyermeke át akart menni a zebrán.

A taxi lassítás nélkül áthajtott a zebrán, a bringás pedig utána kiabált és beintett neki

A kerékpáros így számolt be a portálnak: Ezután tovább haladtunk az Amerikai út felé, ahol ő már „szeretettel” vàrt engem, egy kalapács lendítés kíséretében.„ Amikor láttam mit csinál, fékeztem és rákiabáltam. Ő ragaszkodott, hogy kérjek bocsánatot, amit én egy szerény megjegyzést a vezetési hiányosságaira utalva, vonalodva, megtettem. Azt is mondtam neki,hogy főállásban villamost vezetek, de ha így viselkednék minden közúton tapasztalt sérelem után, akkor már rég börtönben lennék” – írta meg a kerákpáros. 

„Nem önbíráskodási szándékkal tekertem utána, hanem csak érdekelt, mi jár az ilyen ember fejében, amikor kikerül egy kézzel is jelző bringást a gyalogátkelő előtt. Sosem voltam az a verekedős fajta. Azért ott állok meg ahol,mert nem zárok le kereszteződést, ha nem muszáj. Villamossal sem àllok meg a kereszteződésben, hanem be sem haladok, ha nem jutok át… És azért kamerázom, mert sajnos részese voltam pár balesetnek, ahol az autósok nem adtak elsőbbséget. Nem „tilosozom”, sőt szerintem kifejezetten rossz a bringás társadalom megítélésére nézve, mivel ezután ítélkeznek az emberek. Nem látom értelmét, hogy azzal a másfél, két perccel előbb legyek, amikor bringázom” – tette hozzá a kommentekre reagálva a biciklis. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)