Pottyondy Edinát végül megpuszilta a múzsa: Hiszek abban, hogy lehet Magyarnál olyan információ, ami tovább repeszti a NER-t

Megszületett Pottyondy Edina videója a „Magyar Péter jelenségről”.

2024. március 20., 11:34

Szerző:

„Azért nem beszéltem eddig Magyar Péterről, mert nem tudtam hova tenni a jelenséget” – kezdi Pottondy Edina a heti videóját. Kitér arra a posztra, amit ezzel kapcsolatban a közösségi média felületén megjelent, hogy rámutasson: Magyar Péter személye a kialakult botrány kapcsán erősen megosztó. Nárcisztikus bántalmazó vagy az „utolsó reményünk”? Pottyondy szerint e kettő nem zárja ki egymást.

„Figyelem a történéseket és izgulok, mintha egy skandináv misztikus krimit látnék. Szégyenkezem, mint amikor a Bayer showt nézem, forog a gyomrom, mint egy kilencmilliós megtekintésű miteszer-nyomkodós youtube videó kommentszekciójánál, és keserűen röhögök, mintha A tanú 21. századi adaptációja kelne életre. Úgy záporoznak a megdöbbentó információk, mint hogyha a Discovery Channel előtt peckelték volna ki a szemem. Ez már önmagában is a legszövevényesebb médiaélmény, amit valaha is kaptam, és erre jön rá, hogy egyáltalán nem értem, hogy miért gerjed ennyire a Magyar Péter jelenség. Hogy lehet naponta 5 darab 15 000 vagy van amikor 20 000 lájkos posztot élesíteni? Ennek Szijjártó Péter és Orbán Viktor együtt nincsenek a közelében. Mi folyik itt?”

– teszi föl a kérdést a youtuber.

„Az alaphelyzet, hogy egy jóképű, sportos, beszélni tudó, egykori vérneres úgy vadítja meg a kiéhezett ellenzéki szavazókat, ahogy Vastag Csaba a csömöri óvónőket. (...) Magyar Péter nem csupán egy újabb ellenzéki Messiás, hanem egyszerre a fekete ruhás nővér, az atombombás Simicska, a kékszalagos Márki-Zay vagy a kámforrá váló Pesti László és Lisan al-Gaib, a »hang a másik világból«.”

De ki vagy mi az a Lisan al-Gaib?

Itt álljunk meg egy pillanatra. Tudja ön, ki az a Lisan al-Gaib, akinek a neve minduntalan feltűnik a kommentekben Magyar Péter kapcsán?

A Lisan al-Gaib szókapcsolat a Dűne cmű filmből származik, aminek a második része most pörög a mozikban. Jelentése: messiás, „Hang A Másik Világból” –fejti meg a talányt a 444.

Mint szinte minden vallásnak és kultúrának a Földön, az Arrakis bolygón élő fremen népcsoportnak is megvan a maga próféciája. Úgy hitték, hogy a Lisan al-Gaib egy másik bolygóról származó megváltó lesz, aki felszabadítja őket elnyomóik alól, és békét hoz. Ez a valaki nem más, mint Paul Atreides, akit a filmekben Timothée Chalamet játszik. (Magyar Péter a kommentszekció szerint tehát a megváltó, aki egy új világot hoz el.)

„Magyar Péter, a slim fit inges budai ügyvéd tényleg egészen abszurd módon úgy funkcionál a nyilvánosságban, mint egy népmesei hős. A legkisebb versmondó fiú, aki a ChatGPT-vel szintetizált ellenzéki programot random Petőfi idézetekkel szakítva meg az általános iskolai ünnepek hangulatát, emelkedettségét és mélységét hozza. A bennem élő Gyurcsány nevetségesnek látja, hogy a pogány főméltóság megtér és a hívek örömükben azonnal pápának jelölik. A bennem élő Horn Gyula meg azt suttogja, hogy Magyar Péter a baloldal két lábon járó Stockholm-szindrómája. A foglyul ejtett balliberális világ rituális öngyilkossága. Egy hónapja még elnyomó, ma már az ellenzék Cipollája”

– mondja Pottyondy.

„Én nem hiszek a politikai messiásokban, de hiszek abban, hogy lehet Magyarnál olyan információ, ami tovább repeszti a NER-t, és az az igazság, hogy minden sz.rnak örülök, amit a rendszer felé fúj a ventilátor” 

– jelenti ki, majd rátér a Magyar-Varga (ex)páros botrányára, arra a bizonyos rendőri jelentésre, mely szerint Magyar erőszakosan lépett fel a volt nejével szemben:

„Ha a jelentés igaz és nem utólagos manipuláció eredménye, akkor ebből az derül ki, hogy amíg Magyar Péter NER-es volt, ez a viselkedése nem járt jogi következményekkel. Versenyezhetett rendőrautóval életeket veszélyeztetve és simán bántalmazhatta az ország igazságügy miniszterét. Tudomást sem vettek róla. Se Tóni, se Barbara, se Ádám, se a miniszterelnök, se a családi jóbarát Gulyás Gergely, se a belügyminiszter, se senki, hisz nőügyekkel nem foglalkoznak” – utalva arra, hogy ha mindez igaz, akkor Magyar a törvény felett állt, amíg a NER tagja volt.

„Ahogy arra is van esély, hogy az Endre bácsi kegyelmét aláíró kéz, a Pegasus szoftvert élesítő miniszterasszony tesz egy újabb szolgálatot a rendszernek, amikor a volt férjét nyilvánosan megfricskázza. Varga Judit igazságügyi miniszterként éveken keresztül olyanokkal kábított minket, hogy Magyarországon kiválóan működik a jogállam, ami a nőket megvédi a családon belüli erőszaktól” – mutatott rá Pottyondy, majd a videója végén megjegyezte, hogy K. Endre ügye, a kegyelmi botrány és a gyermekvédelem teljesen lekerült a napirendről, mert már a Magyar Péter jelenség uralja a közvéleményt.

 

(Kiemelt képünk forrása: Pottyondy Edina vlogjából)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.