Varnusz Xavér elárulta, miért kellett három végrendeletet írnia

Varnusz Xavér a hatvanadik születésnapján arról is beszélt, mi volt az az esemény, amit azóta sem tudott megbocsátani a sorsnak.

2024. május 3., 08:54

Szerző:

Varnusz Xavér kerek hatvan éves lett, és a születésnapját ott ünnepelte, ahol született és felnőtt: Kőbányán. A buliban volt egy csomó riporter is, mi alább az RTL, illetve a Fókusz tudósítását szemlézzük.

Varnusz Xavér születésnapja

A világhírű orgonaművész azt mondja, ahogy idősödik, egyre többet gondol a halálra. Édesanyja elvesztése is a mulandóságra emlékeztette:

„Ez a 60 azért volt furcsa, mert amikor néhány héttel ezelőtt anyukám meghalt és a testét kivették a kórházi ágyból, ott álltunk szomorkásan anyám kezelőorvosával és a kórház igazgatójával, akkor hirtelen belém villant, hogy anyum csak 21 évvel volt idősebb nálam. Azt mondtam nekik, hogy szerintem már le se húzzátok az ágyneműt, mert lassan én következem!”

Varnusz Xavér azt is említi, hogy nem tudta sosem a sorsnak megbocsátani testvére, Ádám halálát, aki a saját ebédjétől megfulladva vesztette el az életét. Az orgonaművész szerint az édesanyja sosem tudott kigyógyulni a gyermeke elvesztése felett érzett fájdalomból.

„Az öcsém elvesztése nagyon övön aluli rúgás volt, ráadásul ilyen elképesztő banális módon, hogy valaki megfulladjon az ebédjétől, én is nehezen emésztettem meg, de azt hiszem, anyám ebből sosem gyógyult ki”

– hangzik el a fájdalmas visszaemlékezés az alábbi riportban.

Az excentrikus zenész azt mondja, már a végrendeletét is megírta. Sőt: végrendeleteit, hármat is írt ugyanis. Ennek az okát a következőképpen magyarázza el:

„Ha esetleg több ingatlanod van különféle országokban, hiába írsz meg egy országban egy végrendeletet, az nem érvényes a másikra. Gyakorlatilag most már több közjegyzővel vagyok barátságban a világban, mint orgonistával. Hát, rendelkezni kell, de így van ez rendjén. Nincs [bennem] a halállal kapcsolatban semmifajta félelem. Az odavezető út – azt lenne jó viszonylag tűrhetően megúszni.”

Varnusz Xavér a két fiát is említi az alább megtekinthető riportban, akik mindketten külföldön élnek. Egyikük sem ment zenei pályára édesapjuk példáját követve, de egyiküknek volt szerencséje egyszer részt venni egy filmforgatáson: statisztaként ő volt az egyik osztálytárs a második Harry Potter-filmben.

Varnusz Xavér egyre több időt tölt Kanadában

És hogy a fent említett külföldi ingatlanokra miért van szükség, arról Varnusz Xavér korábban így beszélt a Bors című kiadványnak még édesanyja elvesztését megelőzően:

„már nem mindent visel olyan ifjonti hévvel a szervezetem, mint az özönvíz előtt. Például Európa jól észlelhető éghajlatváltozását nem tolerálom túl jól, vagyis jobb nekem, ha elmenekülök a nyári kánikula elől. Ez a döntés persze érinti édesanyámat is, hiszen a családunkat ért tragédia, vagyis az öcsém halála óta ő velem él. Az ő szervezetét pedig fokozottan megviselné az embertelen kánikula.”

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)