Nagy bejelentés: két új műsorvezető érkezik a Reggelibe, az egyikük a Vígszínház színésze

Egy férfi és egy női műsorvezető kezd a Reggeliben május 6-án, egyikük a Vígszínház művészeként volt eddig a legismertebb.

2024. május 3., 10:17

Szerző:

Új műsorvezetőket toboroztak a Reggelibe: egyikük a Vígszínház társulatának tagjaként, a másikuk egyéb RTL-es műsorokkal vált ismertté. A fenti, tavaly év végén készült csoportkép tehát már sokszorosan nem aktuális: Szabó Zsófi ugye átment a TV2-höz és Miller Dávid is távozott a Reggeliből, május 6-tól azonban érkezik két új műsorvezető.

A Vígszínház egykori művésze érkezik

Kibökjük végre: Ember Márk lesz jövő hétfőtől a Reggeli egyik új műsorvezetője. Ő többször is megfordult már a műsorban vendégként, és most állandó szereplővé válik majd. Ember Márk a Színház-és Filmművészeti Egyetem színész szakán diplomázott 2017-ben, gyakorlatát a Vígszínházban töltötte, majd a társulat tagja lett. 2020-ban éppen Eszenyi Enikő botrányának kipattanása előtt mondott fel, és innen kezdve három évadot töltött a Thália Színházban, jelenleg szabadúszó. Távolról sem ez lesz az első RTL-es produkciója, mert benne volt például A Tanár és a Valami Amerika című sorozatokban is.

„Nagyszerű kihívás, egy élő műsorról van szó, ami abszolút új helyzet számomra és felelősséggel is jár. Kifejezetten jól éreztem magam a vendégműsorvezetői szerepben, igyekszem a legjobb tudásom szerint helytállni a következőkben. Amikor megérkezett a felkérés, nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy elfogadjam. Egy nagyszerű csapat tagja lehetek, amiért már most hálás vagyok a szerkesztőségnek”

– nyilatkozta Ember Márk az új megbízásáról.

A másik frissen érkező Szondi Vanda lesz, aki eddig belpolitikai riporter volt elsősorban, és a Híradóból, illetve a XXI. század című adásból lehet ismert az RTL nézőinek. Ő is adott egy nyilatkozatot a mai bejelentéshez:

„A Reggeliben a vendégszerepléseket nagyon élveztem, amiben óriási szerepe volt a szerkesztőség kedves, segítőkész és befogadó csapatának. Bár sokszor tudósítottam már élőben a világ legkülönbözőbb pontjairól, a legkülönbözőbb eseményekről, egy több órás élő stúdióműsor adta adrenalinlöket semmihez sem hasonlítható. Örülök az új kihívásnak, és bevallom, izgulok is részben a feladat újszerűsége, részben az ezzel járó változások miatt.”

Szondi Vanda a hajnali beszélgetős műsorban lesz látható mostantól, de a kétgyermekes édesanya ugyanúgy folytatja majd tovább a munkát a Híradóban és a XXI. században is.

Így búcsúzott Szabó Zsófi

Szabó Zsófi öt évig szerepelt az RTL Reggeliben műsorvezetőként, és távozása alkalmából decemberben külön interjút adott. Ebben többek között a következőket mondta a búcsú okairól:

„rettenetesen fáj a szívem. Az elmúlt két évben már megfordult a fejemben, hogy változást szeretnék, új kihívásokat, de a stáb szeretete és az a lehetőség, hogy bárkivel, bármikor, bármiről beszélgethetek, egy nagyfokú szabadságot adott nekem. És egy ideje ez megváltozott. Úgy érzem, elfáradt most ez a lelkesedés egy kicsit a részemről. Zavart, hogy egy-egy valóban jól sikerült adást, mélyebb beszélgetéseket, vagy pont ellenkezőleg, nagyon vicces jó hangulatú pillanatokat nem ragadott ki a bulvár. Kezdtem egyre jobban bezárkózni, és úgy éreztem, így nem szabad folytatni. De az út végén végül is ez mind nem számít. Én sokkal több lettem attól a több száz beszélgetéstől, amit kaptam az RTL Reggelitől.”

(Kiemelt kép: a Reggeli Instagramja)