Pásztor Erzsi: Ebben az országban csak akkor érdemes színésznőnek lenni, ha Törőcsik Marinak hívják az embert

Pásztor Erzsi azt meséli, a lányának mindig Törőcsik Mari példáját hozta fel a magyar színésznők pályája kapcsán.

2024. április 30., 10:46

Szerző:

Pásztor Erzsi és lánya, Holl Henriette szerepelnek a Meglepetés magazin friss számának címlapján. Az anyák napi szám borítóján a 87 éves színészlegenda bevallja, hogy a lánya sokáig utálta, hogy édesanyja színésznő, évekig nem is beszéltek egymással.

Pásztor Erzsi ezt mondta a lányának

Holl István és Pásztor Erzsi 21 év után váltak el végül a férj alkoholproblémái miatt. A lányuk akkor, 11 éves korában igazán megneheztelt édesanyjára, mert úgy érzékelte, hogy ő volt az, aki elhagyta az édesapját. Később Holl Henriette Olaszországba költözött, ahol 35 évig élt, és az édesanyjával igazából csak akkor rendeződött a kapcsolata, amikor újra visszatért Magyarországra.

Vele kapcsolatban Pásztor Erzsi a következőket említi most a magazinban, elárulva, hogyan beszélt a számára a színészi pályáról:

„Amikor Heni kicsi volt, azt mondtam neki: »Ebben az országban csak akkor érdemes színésznőnek lenni, ha Törőcsik Marinak hívják az embert. És mivel ő már van, felesleges még egy.« Kiszolgáltatott pálya a miénk. Szinte csak azoknak sikerül jó szerepeket kapni, akiknek a férjük rendező, operatőr vagy forgatókönyvíró.”

De akármilyen nehéz kenyér is a színészi pálya, Pásztor Erzsinek mégiscsak ez jelenti az élet értelmét a mai napig.

„Amikor színpadon vagyok, értelme van az életemnek. A munka nekem nagyon fontos. Úgy döntöttem, hogy a saját lakásomban maradok, és amíg a Jóisten megengedi, szórakoztatom a közönséget”

– mondja Pásztor Erzsi az interjúban.

A múlt héten is beszélt a témáról

Pásztor Erzsi a múlt héten a Fix TV Magyarország csatornáján szerepelt a YouTube-on, és a Bóta Café interjújában szintén rengetegszer szóba került a színészi pálya, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem is, ami ugye főiskola volt annak idején, amikor Pásztor Erzsi járt oda Szinetár Miklós osztályába. Élete legszebb időszakaként beszél arról a periódusról:

„én imádtam a Főiskolát. Olyannyira szerettem, hogy még a mai napig is, ha kocsival elmegyek a Vas utcában, akkor bedobok egy csókot. Nekem a Főiskolán amikor az Olti átadta a diplomámat, én ráborultam a kezére és ordítva sírtam, mintha csak éreztem volna, hogy vége a jó életnek.”

Pásztor Erzsi azt mondja, hogy a pályáján mindig mindenért meg kellett küzdenie és folyton újra kellett kezdenie, de hozzáteszi azt is, hogy ami a Színművészetivel történt, azt megbocsáthatatlannak tartja:

„én azt nem tudom megbocsájtani. És akkor megsértődtek ugye, hogy én nem… aki ezt kitalálta – tudjuk, hogy ki –, én azt a számra se veszem. [...] Szétrombolták, szétdúlták ezt a Főiskolát. Erre nincs bocsánat.”

Itt tudja visszanézni ezt a beszélgetést.

(Kiemelt kép: YouTube/FIXTV Hungary)