Videó: a Ferihegyi úti brutális baleset helyszínéről, a rendőrség hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot

A rendelkezésre álló adatok szerint egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak. Az autóban nepáli állampolgárok ültek, akik a baleset helyszínéről elhajtottak. A rendőrség hajtóvadászatot indított.

2024. április 19., 12:18

Szerző:

A 168.hu is beszámolt arról, hogy a ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset történt, melynek kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

A körözést segítségnyújtás elmulasztása miatt adták ki – írja a 24.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint ők ültek abban a bolgár rendszámú Volkswagen Touaregben, amely 2024. április 18-án 22 óra körül a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában nekicsapódott egy szemben közlekedő autónak. A vétlen gépkocsit vezető férfi és utasa is meghalt.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, az okozó és utasai után hajtóvadászatot indítottak.

A baleset miatt körülbelül kétszáz méteren keresztül törmelék, olaj, egyéb folyadék jutott a gyorsforgalmi útra, a szalagkorlátból is megsérült egy száz méteres darab. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videón rögzítette a mentést:

A rendőrség közölte, hogy hajtóvadászat folyik a két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozója után. A szerencsétlenség tegnap este tíz óra körül történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak. A police.hu oldalon megtekinthetők az elfogatóparanccsal keresett személyek arcképei is.

(Kiemelt képünk: a mentés és a baleset helyszíne. Képernyőfotó az FKI által közzétett videóból)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.