Nem a DK színeiben lenne Székesfehérvár polgármestere Földi Judit

Bár jelenleg a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, mégis a Fehérvárért Közösen Egyesület jelöltjeként indul Székesfehérvár polgármesteri székéért a júniusi választáson Földi Judit.

2024. május 3., 12:55

Szerző:

Noha a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, most mégis egy helyi egyesület színeiben nyerne választást Székesfehérvár városában Földi Judit – derült ki az ATV VOKS 2024 című műsorából. Ebben a politikus elmondta:

A Fehérvárért Közösen Egyesület polgármester-jelöltje vagyok, ők kértek fel, hogy induljak el a városban, és ezt az egyesületet támogatja a DK-MSZP-Jobbik-LMP-Párbeszéd koalíció.

Rónai Egon műsorvezető a bejelentésre felvetette, hogy az egyesület nem biztos, hogy akkora erővel bír, hogy a szárnyukon Földi Judit bejusson az önkormányzatba, így adódik a kérdés, hogy a helyi ellenzéki koalíció képes lesz-e segíteni a politikusnak ebben. Erre válaszul Ráczné közölte, szerinte a mögötte álló pártok erősek, és olyan képviselők lelhetők fel bennük, akik már régóta képviselők, régóta dolgoznak a városért.

Azt gondolom, hogy egy nagyon minőségi csapatot tettünk le székesfehérváriak elé, akikre nyugodt szívvel rábízhatják a városvezetést

– jelentette ki. 

A beszélgetés ezután a regnáló polgármester, Cser-Palkovics András munkájának értékelésével folytatódott, amivel kapcsolatban a politikus nem tudott sok negatívumot felsorolni. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy ő fideszes – közölte, majd gyorsan hozzátette, hogy ezért sok mindenben nem értenek egyet. Erre példaként a helyi költségvetést hozta fel, melynek súlypontjait Ráczné Földi Judit máshova tenné, mert ő egy másféle Székesfehérvárt képzel el.

Székesfehérvár gyorsan felejt?

Földi Judit nem csak a pártjában végzett munkája miatt lehet ismerős, hanem onnan is, hogy a Válasz még a választások előtt megírta róla: nemcsak képviseli, de tulajdonolja is (de a keltezés alapján a minimum, hogy nyáron tulajdonolta) a Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozást. Földi Judit 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában. A DK perrel fenyegette meg a lapot, és ezután a Válaszonline közleményt adott ki, ezután tette közzé a lap a dokumentumot.

Mivel a bizonyító irat azóta elkezdett keringeni a sajtóban, közzétesszük. (Ld. alább!) Ebből világos, hogy amit a DK-s jelölt (aki elnökségi tag is a pártban) a Telexnek nyilatkozott, jelesül, hogy semmi köze a megnevezett céghez, sőt nem is biztos, hogy hallott róla, egyszerű hazugság

– írták akkor.

Földi Judit az ATV műsorában ezzel kapcsolatban egyébként újra leszögezte, az offshore-vád skarlát betűjét a mai napig viseli, de szerinte nem követett el semmilyen bűncselekményt és törvényszegést, amivel bárkinek is kárt okozott volna.

(Kiemelt képünk forrása: Földi Judit hivatalos Facebook oldala)