Magyar Péter: Budapesten 30-35 százalékon állunk

Magyar Péter szerint a céljuk, hogy Budapesten se a Fidesz, se a DK ne szerezhessen többséget.

2024. május 5., 08:55

Szerző:

Csak a Facebookon hirdetett aláírásgyűjtő-helyszíneken több százan várták Magyar Pétert szombat reggeltől kora délutánig a Népszava beszámolója szerint. A Tisza Párt alelnöke a pénteken kisebb személyi zavarokat követően bejelentett négy fővárosi kerületben, Újbudán, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, Kőbányán és Rákosmentén személyesen is aláírásokat gyűjtött és kampányolt polgármesterjelöltjeik – a felsorolt kerületek sorrendjében Orbán Árpád, Balogh Balázs, Barna Judit Annamária és Dálnoki Áron – mellett.

– Több mint félezren vártak Rákosmentén, Dálnoki Áron, a Tisza Párt polgármesterjelöltje indulásához szükséges 300 aláírásnak pedig a többszöröse gyűlt össze néhány óra alatt – posztolta a Facebookon Magyar Péter. A szombati utolsó budapesti helyszínén rövid beszédet is mondott, s kiemelte, hogy a Tisza Pártra lehet szavazni az európai parlamenti, a fővárosi közgyűlési, a (négy kerületben) a helyi polgármesteri szavazólapon is. Magyar Péter közölte, az általa ismert felmérések szerint Budapesten 30-35 százalékon állnak, ez nem rossz eredmény egy gyakorlatilag tizennyolc napos párttól.

Reméljük, hogy a 32 fővárosi képviselői helyből minél többet el tudunk nyerni, hogy sem a jobboldal, a Fidesz, sem a baloldal, a „kék Fidesz”, a Demokratikus Koalíció ne kerülhessen egyedül többségbe – tette hozzá. Magyar Péter arra számít, hogy a Tisza Párt lesz a mérleg nyelve. Ez azt jelentené – fogalmazott –, hogy minden fontos döntéshez be kell vonni, így fel lehet számolni az eddigi fővárosi és kerületi mutyikat. Ha ez nem így lesz – ismételte meg –, akkor szerinte a Fidesz és a Demokratikus Koalíció összeáll, vagyis összenő, ami szerinte eddig is összetartozott.

Magyar Péter – aki vasárnap Debrecenben tart tüntetést – azt is bejelentette, hogy egy nappal a választások előtt, június 8-án Budapesten a Hősök terére vár mindenkit „a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációra”. 

Leállították Debrecenben a webkamerát

Orbánék rettegnek…egy nappal a TISZA Párt anyáknapi rendezvénye előtt leállították a debreceni Kossuth téren üzemelő webkamerát. A többi eszköz működik a városban – írta a Facebook-oldalán Magyar Péter.

"Miniszterelnök Úr, Nem kell félni, nem fog fájni. Mindenkit várunk holnap szeretettel. Legyünk rengetegen, hogy megremegjenek a debreceni önkormányzat és a Karmelita ablakai" - írta.

(Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)