Időjárás – a napos, meleg időt viharok zavarják meg hétfőn

Zivatarokra figyelmeztetnek négy vármegyében, a jégeső sem kizárt.

2024. május 6., 09:45

Szerző:

Szeles, de napos, meleg időjárás lesz a héten az előrejelzések szerint. Hétfőn a fátyol-, majd a déli óráktól képződő gomolyfelhők mellett napos idő valószínű. Északkeleten, keleten fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Hétfőn napközben északkeleten elvétve, majd estétől az északnyugati, északi határ közelében jégesőre figyelmeztetnek.  A délnyugati szél sokfelé megélénkül, több helyen – főként a Dunántúlon – megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő – írja a Hungaromet. Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka – írja a Kiderül.

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront

Hétfőn még sokfelé élvezhetjük a májusi nyarat, viszont kedden már heves viharok is lecsaphatnak. Kedden egy hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte az ország északi és nyugati tájain, később egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Helyenként heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökésekkel. Többfelé zivataroktól függetlenül is megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután délen, délkeleten 24 és 28, máshol 19 és 23 fok között alakulhatnak a maximumok  –írja az Időkép.

Szerdán is sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol zivatarra is. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakulhat.

Csütörtökön már naposabb idő valószínű, de keleten, északkeleten elszórtan egy-egy futó zápor még kialakulhat. Nyugaton és néhol északkeleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Délután 17-24 fokot mutathatnak a hőmérők. Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)