Elképesztő! Ezért hívta fel egy férfi a 112-t

Hihetetlen, hogy milyen dolgokkal hívják fel a segélyhívót. 

2024. május 3., 16:35

Szerző:

Felhívta a 112-t egy férfi, hogy küldjenek tűzoltót, mert tüzel az egyik tacskó kutyája. A rendőrség Facebook oldalára feltöltött videón jól hallható, hogy a diszpécser először alig bírja ki, hogy ne nevesse el magát, aztán komolyra vált – írja a 24.hu.

„Azért kell tűzoltót hívni, mert az Ön tacskó kutyája tüzel? Ugye ezt nem mondja komolyan?”  – kérdezi a hívást fogadó nő. A férfi erre azt feleli, hogy nem mondja komolyan. A diszpécser ezt követően újra elmondja neki, hogy nem tűzoltó kell akkor, ha tüzel a kutyája, majd meg is szakad a beszélgetés. 

Betonozáshoz is kértek már segítséget a 112-es segélyhívón

A 112-es segélyhívón akart segítséget kérni a rendőröktől egy férfi. A telefonáló szerint nagy bajba került, miután az egyik kőművese visszamondta a betonozást – írja az Index. A rendőrség közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, sokan még mindig nem tudják, mire való a 112-es segélyhívó. Mint írták, új sorozatot indítottak, ahol a legmegdöbbentőbb hívásokat teszik közzé. Az esetről  hangfelvételt is megosztottak. A telefonálóról kiderült, egy építkezésre toboroz munkásokat és „nagyon nagy problémában” van, mivel az egyik kőművese visszamondta a betonozást. A diszpécser közölte a férfival, hogy a segélyhívó központot hívta. 

„Jó, de a rendőrség szolgálunk és védünk […] Szolgáltatást végeznek, ez van írva a kocsira, ezért kérdeztem”– fejtette ki a betelefonáló.

A rendőrség arra kéri az embereket, csak valós vészhelyzet esetén hívják a 112-es segélyhívót, ellenkező esetben a telefonálás bűncselekménynek minősül. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)