Így gyorsíthatja fel a hasi zsírégetést 50 éves kor felett

Az anyagcsere, így a hasi zsírégetés is felgyorsítható megfelelő ivási szokásokkal 50 éves kor felett. 

2024. május 3., 13:21

Szerző:

A hasi zsírégetés ütemét és az anyagcserét ötvenéves kor fölött is fel lehet pörgetni, és nemcsak a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás segíthet, hanem a jól kiválasztott folyadékok fogyasztása is – írja a Femina.

50 éves kor felett egyre nehezebb megszabadulni a feleslegtől, lelassul az anyagcsere, és csökken az energiaszint is. Ebben a korban már olyan változások mennek végbe a hormonháztartáson belül, amik szintén nehezítik a fogyást. Érdemes megismerkedni olyan ivási szokásokkal, amik az ötven feletti korosztály tagjainak segíthetnek megszabadulni a hasi zsírtól, könnyű beépíteni őket az étrendbe, és feltöltenek energiával.

Mit igyunk 50 éves kor felett, ha fogyni szeretnénk?

A zöld tea tele van antioxidánsokkal, amik elősegíthetik a fogyást és a testtömeg megtartását is. Amy Goodson táplálkozásszakértő egyenesen az egyik legerősebb fogyasztóitalként tartja számon. A benne lévő katekin vegyület gyorsítja a zsírégetést és az anyagcserét is. Koffeintartalmának hála pedig növeli az edzések hatékonyságát, energiával tölt fel.

Érdemes kipróbálni a matcha teát, ami koncentráltan tartalmaz ilyen katekineket, akár nyári hűsítő ital, Matcha Apple spritz is készíthető belőle. Egy személyre a hozzávalók mindössze 3 darab jégkocka, 2 deciliter szóda, 2 deciliter 100%-os almalé és 2 gramm, nagyjából egy kávéskanálnyi matchapor, ebből 4-5 csészével ajánlott fogyasztani naponta. De zöld teából készült forrázatot is ihat, ehhez 80 fokos vízben kell kiáztatni egy teáskanálnyi zöldtea-levelet maximum 3 percen át, amiből egy nap három bögrével javasolt meginni.

Megiszunk este valamit? Ha fogyni akar, akkor nem!

A rendszeres, nagy mennyiségű alkohol bevitele, főleg a lefekvés előtt jelentősen gátolhatja a fogyási folyamatokat.Nem csupán az alvás minőségét rontja, ami egyúttal lassítja az anyagcserét, és zsírpárnák lerakódását eredményezi, hanem állandó fáradtságérzet is kíséri, ami miatt egyre kevesebb energia jut a mozgásra. Nem beszélve arról, hogy az alkohol szénhidrátéhséget is okoz, aminek hatására egyébként felesleges kalóriák jutnak a szervezetbe. Érdemes legalább 1-2 órával a lefekvés előtt elfogyasztani a legutolsó alkoholos italt, ezzel megakadályozva a túlivást és a falási rohamokat.

Bubis vagy bubimentes

Azok számára, akik túlságosan unalmasnak tartják a vízfogyasztást, érdemes kipróbálniuk a szénsavval dúsított buborékos vizeket. Ezek is növelik a teltségérzetet, és akárcsak mentes változataik, nem tartalmaznak kalóriát sem, ellenben fontos ásványi anyagokkal látnak el.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

 

Tegnap 15:52

A kókuszzsír segít a felesleges kilóktól megszabadulni, mivel segíti a ketózist, azaz azt a természetes anyagcsere-állapotot, amelyben a test a glükóz helyett zsírokat és ketonokat használ energiaforrásként.